Bijzondere kunstervaringen

Als het gaat om bijzondere ervaringen, dan moet je zeker ook het Panorama Mesdag in Scheveningen bezoeken. De publiekstrekker is hier het ronde panoramaschilderij van 14 meter hoog en 120 meter breed. Het is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag in 1881 en het lijkt alsof je echt middenin het schilderij van de Scheveningse duinen staat.

Bijzondere kunst

In het Museum van de Geest in Haarlem kun je een Flow Slow Art Route volgen; een route met veel bijzondere kunst. In Haarlem ontdek je op een interactieve manier de geest van jezelf en van anderen. Er is ook een vestiging van dit museum in Amsterdam, hier laten de kunstenaars met wisselende tentoonstellingen hun innerlijke wereld zien.

Lichtkunst

Tegenwoordig kunnen we soms ook kunst bekijken in de vorm van een soort evenement. Bijvoorbeeld de lichtkunst festivals VONK, De Grote Schijn en Enchanted Gardens. Een bezoek aan deze schitterende lichtfestivals zijn een indrukwekkende ervaring. Meestal zijn deze festivals één keer per jaar enkele dagen te bezoeken.

Kunstroutes

Behalve dat je in musea kunst kunt bewonderen zijn er soms ook speciale kunstroutes, zoals ‘Kunst aan de kust’ in Zoutelande en omgeving. Ook de ‘Klei Kunst en Route’ in Friesland is een aanrader, zeker als je van keramiek en wandelen of fietsen houdt.

Aanbevolen artikelen