Liefhebbers van kunst omringen zich ook thuis graag met mooie kunstwerken in allerlei stijlen. Voor wie daar geen fortuin voor neer wil of kan leggen zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven. Van zowel beroemde als minder bekende schilderijen zijn posters verkrijgbaar die een aanwinst zijn voor elk interieur. Genieten van een mooi schilderij wordt zo voor iedereen bereikbaar, of je nu van oude meesters houdt of van moderne en abstracte werken. Ook liefhebbers van fotografische kunst kunnen zo mooie afbeeldingen aan hun interieur toevoegen.

Bekende meesters

De tijdloze meesterwerken van de bekendste schilders zijn en blijven populair bij kunstliefhebbers. Kopieën van deze afbeeldingen die zijn gedrukt op posters van kwaliteit doen het goed in elk interieur. De werken van bijvoorbeeld Vincent van Gogh zijn ruim vertegenwoordigd; zijn zonnebloemen, Franse landschappen en zelfportretten zijn voorbeelden daarvan. Door de verscheidenheid in kleuren en voorstellingen zijn posters van Van Gogh in elke ruimte en inrichting toe te passen.

Ook van de werken van de schilder Henri Matisse zijn posters te koop. Zijn impressionistische weergaven van ‘De Japanse Brug’, ‘De Waterlelies’ en ‘Stilleven met Bloemen en Vruchten’ passen perfect in een romantisch interieur. Voor wie van strak en modern houdt zijn de posters van Henri Matisse een aanrader. Zijn abstracte werken met opvallende kleuren maken een modern interieur helemaal af. Posters in zwart en wit die zijn geïnspireerd op de schilderijen van Matisse komen perfect tot hun recht in minimalistisch ingerichte leefruimten.

Uniek en opvallend

Niet alleen van de schilderijen van wereldberoemde kunstenaars worden posters gemaakt. Ook van minder bekende kunstwerken en fotografische werken zijn mooie afbeeldingen te koop. Voorbeelden daarvan zijn de schilderijen van de Zweedse Hilda af Klint en de Engelse schilder en architect William Morris. Daarmee hangen liefhebbers van minder bekende kunstwerken iets bijzonders aan hun muur.

Voor wie het moeilijk vindt om uit de uitgebreide collecties een keuze te maken is dit misschien een idee: kies een aantal posters die je mooi vindt en maak hiervan een collage. Door werken in bijpassende lijsten bij elkaar te hangen creëer je een unieke wand met kunst. Een museum in je eigen huis!

Aanbevolen artikelen