Fashion for Good Museum

Het Fashion for Good Museum in Amsterdam is een interactief modemuseum dat staat voor de toekomst van de mode. Hier wordt het verhaal verteld achter de kleren die we dragen en hoe we met onze keuzes een positieve impact kunnen hebben op de planeet.

Fashion for Good is een organisatie die zich tot doel heeft gesteld om de manier waarop mode wordt ontworpen, gemaakt, gedragen en zelfs wordt hergebruikt opnieuw vorm te geven. De organisatie bestaat sinds 2017 en brengt alle groepen samen die bij de productie van mode betrokken zijn, om zo hun gedeelde ambitie vorm te geven om duurzame mode te creëren.

Het museum laat zien waar onze kleren vandaan komen, hoe onze broeken en bodies gemaakt worden en welke innovaties er ontwikkeld zijn die de toekomst van de mode vormgeven. Door het hele gebouw heen zijn gedetailleerde manieren te vinden in hoe je een positieve invloed uit kunt oefenen op het milieu. Ook word je geprikkeld om duurzame producten te kopen.

Onderneem actie, verander mode

Good Fashion is een reis, waarbij het niet om de bestemming gaat, maar je wel het einddoel in zicht houdt. Het laat je niet alleen kijken naar hoe het produceren van je kleding werkt, maar houdt je ook een spiegel voor over welke rol mode in jouw leven speelt, en waar de ruimte is om daar dingen in te veranderen. Good Fashion staat voor een samengestelde kast met een voorkeur voor duurzame materialen.

Via het museum worden ideeën gedeeld om actie te ondernemen. Hoe kan mode duurzaam zijn, er goed uitzien en goed zijn voor mensen en onze planeet? De toekomst van de mode moet veranderd worden, industrieel gezien en op persoonlijk vlak. Er is bijvoorbeeld van alles mogelijk met nieuwe materialen zoals zijde van sinaasappelschillen, en circulair veganistisch leer van kurkpoeder. Deze nieuwe biomaterialen hebben een enorm potentieel.

Bij de exposities is de mogelijkheid om digitaal de ruimte te beleven de rode draad in het Fashion for Good Museum. Je kunt in het museum acties ondernemen en badges te verdienen, met uiteindelijk het doel om je eigen gepersonaliseerde Good Fashion actieplan op te stellen. Dat plan wordt rechtstreeks in je inbox bezorgd.

Aanbevolen artikelen