Top 5 kunstmusea in Nederland

Als het gaat om een top 5 samenstellen wat betreft kunstmusea in Nederland zal dat voor iedereen anders zijn. Dit heeft namelijk ook met een persoonlijke smaak te maken. Toch zijn er een aantal musea in Nederland die hoe dan ook niet op het lijstje mogen ontbreken als het gaat om indrukwekkende musea in Nederland.

1. Het Rijksmuseum in Amsterdam

Allereerst noemen we het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit museum is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Nederland. Met meer dan 200 expositieruimtes en de wetenschap dat hier topstukken hangen van onder andere Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals, moet je dit museum een keer van binnen en van buiten gezien hebben.

2. Het van Gogh museum

Amsterdam heeft ook nog het van Gogh museum om te bezoeken. Voor de liefhebber van deze kunstenaar een must om te bezoeken. Het museum bezit namelijk de grootste collectie van deze schilder. Er is een permanent expositie en een tijdelijke tentoonstellingsruimte.

3. Het Mauritshuis

In het Mauritshuis in Den Haag vind je ongeveer 800 werken van uiteenlopende kunstenaars uit de 17e en 18e eeuw. Hier hangt bijvoorbeeld het beroemde schilderij ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. Maar er hangen nog meer werken van beroemde kunstenaars.

4. Escher Museum

Het Museum Escher in Het Paleis in Den Haag is ook een bijzondere ervaring met de meer dan 120 prenten van de grafische kunstenaar Maurits Cornelis Escher.

5. Het Mondriaanhuis

In Amersfoort ligt het Mondriaanhuis, waar de kunstenaar Piet Mondriaan een groot deel van zijn kinderjaren doorbracht. Behalve dat je er kunst kunt bewonderen zijn er tevens regelmatig leuke activiteiten te doen.

Aanbevolen artikelen