Een museum voor taarten

Er zijn alleen in Nederland al een kleine 700 musea. Niet elke bron hanteert hetzelfde aantal, omdat iedereen andere criteria heeft voor wat precies onder een museum valt. Je hebt speciale kunstmusea, maar ook musea die een speciaal thema hebben, zoals het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Voor zover wij weten is er geen speciaal taartenmuseum, en dat is eigenlijk jammer. Sommige taarten zijn namelijk zo mooi gemaakt dat ze zeker onder kunst vallen.

De taartenkunst

Neem bijvoorbeeld de makers van https://www.jeeigentaart.nl/ en hun taarten. Behalve dat ze ontzettend veel thema’s hebben zodat je voor iedere gelegenheid een passende taart kunt bestellen, zien ze er ook nog eens schitterend uit. Neem bijvoorbeeld een handtassentaart die bijna niet van een echte handtas is te onderscheiden. Of zo’n schitterende prinsessentaart of bruidstaart, en natuurlijk mogen we de Valentijnstaarten niet vergeten. Er is zoveel moois op het gebied van taarten of kleine versnaperingen dat ze er een heel museum mee zouden kunnen vullen.

Beroemd door de taarten

Sommige mensen worden zelfs beroemd met taarten maken. Zo verging het ook Jessica Leigh Clark-Bojin van Pies Are Awesome uit Vancouver. Zij begon in 2016 als hobby met taarten bakken. Deze Canadese kreeg de kans om aan de wereld te laten zien hoe kunstig deze hobby kan zijn. Ook de Engelse Laura presteert het om van iedere taart een kunstwerk te maken. Het grappige is dat veel van haar taarten er helemaal niet als taart uitzien, en dat maakt deze taarten juist zo bijzonder.

Kunst op en in de taart

Soms zie je kunst ook op de taart terugkomen. Bijvoorbeeld in de vorm van een Mondriaan-taart. De bekende kleurvlakken maken een simpele taart al heel bijzonder. Natuurlijk moet de taart ook goed smaken, maar bij Je Eigen Taart weten ze daar gelukkig wel raad mee.

Aanbevolen artikelen